8M

Cada 8 de març es commemora el dia internacional de la dona. Té els seus orígens arrel de la repressió policial i l’assassinat de 120 dones a una fàbrica tèxtil de Nova York mentre es manifestaven per reclamar igualtat de drets i de condicions laborals que el treballadors homes, el 8 de març de 1857. Altres moviments reivindicatius com són els duts a terme per part de la Conferència Internacional de Dones Socialistes per reclamar el dret al sufragi al 1907 també van ser la llavor que va fer que a Estats Units es celebrés el primer Dia de la Dona el 1909 i que al 1911 aquest ja fos un dia Internacional, reconegut així per l’ONU des de 1975.

El 8M és un dia per celebrar les fites assolides però, sobretot, per continuar posant en primer terme tot allò per el cal continuar lluitant:

  • Entendre que les dones som moltes i diverses i que cal que totes puguem gaudir dels mateixos drets i oportunitats. Ser dona cis o dona trans no hauria de suposar cap diferència a l’hora de poder formar-nos o de poder accedir a un lloc de treball. Cal formació en diversitat de gènere tant als centres formatius com a les empreses per poder acabar amb les discriminacions que pateixen les dones trans i que les aboquen a patir una taxa d’atur del 80%.
  • La valorització de les tasques de cura i les competències vinculades al currículum ocult com element de valor en els processos d’inserció laboral.
  • La generació d’oportunitats laborals per a dones amb fills i filles a càrrec que permetin la conciliació laboral i familiar, amb jornades adaptades a aquesta realitat, cada cop més majoritària, sobretot quan les dones no disposen d’una xarxa de suport.
  • Llocs de treball amb contractes estables i salaris en correspondència amb els nivells d’experiència i formació aportats, a la vegada que cal poder continuar lluitant tant contra la bretxa salarial com contra els sostres de vidre.
  • Canvis als processos de regularització de les dones migrades que afavoreixin el desenvolupament dels seus processos d’arrelament amb plena garantia de drets de ciutadania, sempre, però, sobretot, quan el procés migratori no ha estat decidit sinó imposat.
  • Polítiques i línies d’actuació adequades i que prenguin en consideració els factors d’incidència que travessen a les dones amb fills/es a càrrec i que afavoreixin l’accés a un habitatge digne i autònom reduint la desigualtat en el règim de tinença, que és de caràcter històric.

Lluitem per allò assolit, per que no perdem ni un bri de les conquestes aconseguides per les que ens ha predit però, també, cal que la nostra veu s’escolti per nosaltres i per les dones que han de construir el futur.

Des de la presa de consciència de com és necessària aquesta lluita, els diferents programes i serveis de l’Associació ProHabitatge desenvoluparan diferents accions i activitats amb les persones participants als mateixos per promoure la reflexió i l’apoderament de les dones des d’una perspectiva feminista i transformadora, perquè els grans canvis col·lectius són el resultat de petits canvis individuals dels que totes i tots en som responsables.

 

 

logo
SERVEIS CENTRALS BARCELONA

C/ CÒRSEGA 114,  BAIXOS; BARCELONA (08029)
93 839 44 69

OFICINA TERRASSA

C/ SANT PAU Nº 9; TERRASSA (08221) 
93 720 49 84