Voluntariat

Ets una persona compromesa amb el dret a l'habitatge, i vol una societat més justa?

Vols compartir temps i experiències?

Les persones voluntàries són una peça necessària en programes d’apoderament i en el desenvolupament d’activitats a l’entitat.

El voluntariat a Prohabitatge està enfocat per tal de sensibilitzar a la població sobre la problemàtica de l’exclusió residencial, i fer-ho posant especial èmfasis en la perspectiva de gènere. Si comparteixes la nostra visió i valors, i et vols implicar a la nostra missió, pots contactar amb el correu prohabitatge@prohabitatge.org, per indicar-nos el teu perfil i interès de col·laborar amb l’entitat.

Línies de Voluntariat

Actualment les línies de voluntariat que tenim obertes són les següents:

1 Suport necessitats bàsiques

Distribució i organització d’aliments: 
En aquesta activitat requerim de persones voluntàries que puguin donar un cop de mà en la recollida d’aliments del Banc dels aliments, organització i repartiment d’aliments a les famílies. 

Temporalitat: Quinzenalment (dos dies a la setmana)

Territori: Barcelona i Terrassa.

2 Treball de suport i competencial a les persones

Suport als tràmits administratius:
La necessitat d’interactuar amb l’administració electrònica, l’augment de tramitacions via online, peticions de cites prèvies… generen obstacles a la població que té manca d’experiència en aquestes gestions. És per això que tenim un servei de suport en aquests tràmits que es realitza a través de persones voluntàries, per poder donar suport i transferir aquestes habilitats.

Temporalitat: Un dia a la setmana 

Territori: Barcelona i Terrassa.

Suport en petites reparacions i manteniment d’habitatges:
El dia a dia de l’habitatge necessita d’actuacions per solucionar petites reparacions i accions de manteniments en els habitatges, el voluntariat et permet capacitar a les famílies en la cura de l’habitatge que ajuda a perseguir l’objectiu de la intervenció que és millorar en l’autonomia de les famílies.

Temporalitat: Puntualment a acordar amb persona voluntària i segons necessitats.

Territori: Barcelona i Terrassa.

Formació tecnològicaSi tens coneixements en qüestions informàtiques i vols compartir-la amb les persones que formen part dels nostres projectes, aquest és el teu voluntariat. L’objectiu és poder adaptar sessions formatives als nivells dels/les usuaris/es per tal de que sigui el més aprofitable possible l’aprenentatge.  

Temporalitat: Puntualment a acordar amb persona voluntària

Territori: Barcelona i Terrassa.

3 Voluntariat amb persones nouvingudes al país

Converses per practicar l’idioma (català i/o castellà)
Cerquem voluntaris/es que vulguin participar en sessions amb persones usuàries nouvingudes al país per practicar l’idioma de una forma distesa. Les sessions (dia, hora i lloc) es pacten entre usuaris/es i voluntaris/es.

Temporalitat: Sessions d’una hora a la setmana 

Territori: Barcelona, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Molins de Rei, Rubí i Gavà.


Aprenentatge lectoescriptura: 
Oferim suport en l’aprentatge bàsic de lectoescriptura a persones nouvingudes al país. Cerquem persones motivades i sensibilitzades per treballar amb col·lectius en exclusió residencial, nouvinguts al país. És important les competències en l’ensenyament d’un nou idioma, com la paciència i la metodologia per tal de facilitar l’aprenentatge. Es valora la estabilitat en la activitat per tal de generar una rutina en les usuàries.

Temporalitat: Puntualment a acordar amb persona voluntària

Territori: Barcelona i Terrassa.Si vols col·laborar i creus que ho pots fer en alguna tasca diferent, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per adequar voluntats i necessitats.

logo
SERVEIS CENTRALS BARCELONA

C/ CÒRSEGA 114,  BAIXOS; BARCELONA (08029)
93 839 44 69

OFICINA TERRASSA

C/ SANT PAU Nº 9; TERRASSA (08221) 
93 720 49 84