Voluntariat

Ets una persona compromesa amb el dret a l'habitatge, i vol una societat més justa?

Vols compartir temps i experiències?

Les persones voluntàries són una peça necessària en programes d’apoderament i en el desenvolupament d’activitats a l’entitat.

El voluntariat a Prohabitatge està enfocat per tal de sensibilitzar a la població sobre la problemàtica de l’exclusió residencial, i fer-ho posant especial èmfasis en la perspectiva de gènere. Si comparteixes la nostra visió i valors, i et vols implicar a la nostra missió, pots contactar amb el correu  de desfentnusos@prohabitatge.org per indicar-nos el teu perfil i interès de col·laborar amb l’entitat, per tal de que nosaltres valorem si els nostres perfils casen i podem treballar plegades. L’equip de voluntariat de l’entitat forma una part molt important de la nostra organització.

Línies de Voluntariat

Actualment les línies de voluntariat que tenim obertes són les següents:

1 Suport necessitats bàsiques

Distribució i organització d’aliments: 
En aquesta activitat requerim de persones voluntàries que puguin donar un cop de mà en la recollida d’aliments del Banc dels aliments, organització i repartiment d’aliments a les famílies.

Territori: Barcelona i Terrassa.

2. Tallers competencials

Suport als tràmits administratius:
La necessitat d’interactuar amb l’administració electrònica, l’augment de tramitacions via online, peticions de cites prèvies… generen obstacles a la població que té manca d’experiència en aquestes gestions. És per això que tenim un servei de suport en aquests tràmits que es realitza a través de persones voluntàries, per poder donar suport i transferir aquestes habilitats.

Territori: Barcelona i Terrassa.

Suport en petites reparacions i manteniment d’habitatges:
El dia a dia de l’habitatge necessita d’actuacions per solucionar petites reparacions i accions de manteniments en els habitatges, el voluntariat et permet capacitar a les famílies en la cura de l’habitatge que ajuda a perseguir l’objectiu de la intervenció que és millorar en l’autonomia de les famílies.
Temporalitat: Puntualment a acordar amb persona voluntària i segons necessitats.

Territori: Barcelona i Terrassa.

Eines digitals/TIC: 
Si tens coneixements en qüestions informàtiques i vols compartir-la amb les persones que formen part dels nostres projectes, aquest és el teu voluntariat. L’objectiu és poder adaptar sessions formatives als nivells dels/les usuaris/es per tal de que sigui el més aprofitable possible l’aprenentatge.

Territori: Barcelona i Terrassa.

Llengua castellana i catalana:
Cerquem voluntaris/es que vulguin participar en sessions amb les participants de diferents projectes de l’entitat al país per l’idioma de una forma distesa. Les sessions (dia, hora i lloc) es pacten entre usuaris/es i voluntaris/es.

Territori: Barcelona, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Molins de Rei, Rubí i Gavà.

Aprenentatge lectoescriptura:
Oferim suport en l’aprenentatge bàsic de lectoescriptura a persones nouvingudes al país. Cerquem persones motivades i sensibilitzades per treballar amb col·lectius en exclusió residencial, nouvinguts al país. És important les competències en l’ensenyament d’un nou idioma, com la paciència i la metodologia per tal de facilitar l’aprenentatge. Es valora la estabilitat en la activitat per tal de generar una rutina en les usuàries.

Territori: Barcelona.

Espai de criança per a famílies:
Oferim un espai de joc a una ludoteca que disposa de joguines i de diferents recursos per aprendre a jugar en família. Busquem voluntàries que puguin fer suport a la tasca de les tècniques del projecte.

Si vols col·laborar i creus que ho pots fer en alguna tasca diferent, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per adequar voluntats i necessitats.

Clàudia Muxart
Tècnica referent Desfent Nusos. A Prohabitatge Som Llar.
626 41 66 71

logo
SERVEIS CENTRALS BARCELONA

C/ CÒRSEGA 114,  BAIXOS; BARCELONA (08029)
93 839 44 69

OFICINA TERRASSA

C/ SANT PAU Nº 9; TERRASSA (08221) 
93 720 49 84